-Hirdetés-

Búcsúzik a szép időjárás Békés, és Csongrád megyétől, erős front, és ciklon is érkezik vasárnap! Részletek!

A mögöttünk álló éjszaka igen sok helyen jellemző volt a ködképződés, veszélyes útszakaszokkal kell számolni Békés, és Csongrád megye szerte, lassan búcsúzunk a vénasszonyok nyarától, nagy változás közeleg, lássuk a folytatást!

A sűrűbb ködmezőkkel Békés, és Csongrád megye északi részén, azon belül Szarvas, és Szentes környékén találkozhatunk, jelenleg 7 fokot mutatnak a hőmérők, 82 % a páratartalom, a reggeli órákban még sok helyen képződhetnek pára, és ködmezők, nagyon óvatosan a közlekedéssel, jelentősen megnő a fékút, és a köd által érintett térségekben igen rosszak a látási viszonyok.

A mai nap folyamán főleg a délutáni órákban egyre több lesz a felhőátvonulás, de ma még a napsütésé a főszerep, ha nem is lesz zavartalan.

Vasárnap hajnalban még szélcsendes időjárással számolhatunk, ami még kedvez a ködmezők kialakulásának, megtelepedésének, azonban a hét utolsó napján már eléri térségünket a közelgő erős ciklon hidegfrontja, amit először a szél élénkülésében mutatkozik meg, esni kezd a légnyomás, ami kibillenti egyensúlyából a térségünket hosszú ideig uraló anticiklont, ami így kimozdul térségünkből, és teret nyer a csapadékzóna, ami vasárnap estére jelentős szélélénküléssel meg is érkezik.

Összességében jelentős 10 mm mennyiséget bőven meghaladó csapadék várható eső formájában, és  az időjárás csapadékos jellege még kedden is megmarad.

A front, majd ciklon érkeztével erősen lehűl a levegő is, és rövid időn belül közel 8 fokos hőmérsékletcsökkenés következik be, vége a vénasszonyok nyarának, friss előrejelzéssel ma este 18 órakor jelentkezem itt, az idojosdas.hu weboldalon.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az oldalon található facebook jelre kattintva.