-Hirdetés-

Búcsúzik a szép időjárás Békés, és Csongrád megyétől, jó időre! Részletek!

A csillagfényes éjszakát követően derült égboltra, és 16 fokra ébredhettünk Békés, és Csongrád megyében, kissé élénk délkeleti szél munkálkodik. Nagy változás következik be Békés, és Csongrád megye időjárásában, viszonylag rövid időn belül, lássuk a részleteket!

Északnyugat felől egy igen erős hidegfront közeledik , ami szombat estétől már-már őszies időjárást okoz majd.

Péntek délelőtt még a napsütésé a főszerep, a déli órákban lép be a front hazánk térségébe, a Dunántúlon, főleg a Balaton környékén erősebb zivatarok is kialakulhatnak.

A déli órákat követően először Csongrád, majd Békés megyében is egyre intenzívebb felhősödés veszi kezdetét, azonban az esti órákig nem kell tartanunk komolyabb, vagy szélsőséges időjárási eseménytől, de a napsütésnek délután már búcsút mondhatunk.

A péntek késő esti, szombat hajnali órákban a front előterében már helyi záporok, zivatarok alakulhatnak ki Békés, és Csongrád ,megye szerte, a front fő ága szombaton délután érkezik, jelentős csapadékkal, hevesebb zivatar sem kizárt!

A szélirány péntek estétől fokozatosan északnyugatiba fordul, jelentős lehűlés veszi kezdetét, vasárnap például mindössze 20 fok várható.

A közelgő erős hidegfront kiterjedése radar, és műhold képünkre átkattintva már jól megfigyelhető, ami menüpontunkban található.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.