-Hirdetés-

Búcsúzik a szép időjárás Békés, és Csongrád megyétől, nagy eső, jelentős lehűlés, erős szél közeleg!

Lassan búcsút mondunk a vénasszonyok nyarának, óriási időjárásváltozás következik be az előttünk álló 36 órában Békés, és Csongrád megye időjárásában, egy igen komoly frontrendszer közeleg, lássuk mi várható!

Az előttünk álló éjszaka már sok felhőátvonulás lesz térségünkben, szélcsend uralkodik majd, így hajnalra ismét sok helyen makacs ködmezők képződnek, óvatosan a közlekedéssel,  7 fokra ébredhetünk, a ködös tájakon csökkenhet 5 fok köré  a hőmérséklet.

Vasárnap már búcsút mondhatunk a napsütésnek, egész nap borongós, felhős időben lesz részünk, rövid időn belül erős légnyomáscsökkenés következik be, ami a frontérzékenyeket igen érzékenyen érintheti.

A frontrendszer északnyugat felől érkezik majd a vasárnap késő esti, éjféli órákban, ekkor az eddigi északnyugati szélirány keletibe módosul, és először Csongrád, majd Békés megyében elered az eső.

A hétfői napon igen komoly csapadékkal számolhatunk, átlagosan 15-20 mm körül alakulnak majd a csapadékátlagok, azonban lokálisan, kisebb területeken ennél nagyobb mennyiség is leeshet.

Kedden a szélirány északkeletibe módosul, jelentősen megerősödik, és a hét második napján további csapadékkal kell számolnunk, ami már nem lesz oly mértékben számottevő.

A fronttal jelentős lehűlés is érkezik térségünkben, lassan elő kell szedni a télikabátokat, mert hétfőtől stabilan 15 fokos napi maximumokkal számolhatunk, de az élénk, olykor erős szél miatt hőérzetünk 12 fok körül mozog majd, az éjszakák szerda hajnaltól fagy közelében alakulnak majd.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az oldalon található facebook jelre kattintva.