-Hirdetés-

Délután érkezik az erős hidegfront java Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

Az éjszakai órákban Békés, és Csongrád megye az érkező hidegfront előterébe került,  térségünkben sokfelé tapasztalható gyenge intenzitású csapadék,  ez még csak a kezdet, a front java még csak most érkezik! Részletek!

Az időjárás nem viccel, alaposan bekeményít, vasárnap mindössze 7 fokos napi maximumokkal számolhatunk, még így is örülhetünk, hiszen egész Nyugat-Európát fagyos levegő árasztotta el, így például Németországot, és Ausztria nagy részét is, és térségünkben is már-már téliesre fordul az időjárás.

Havazástól még Békés, és Csongrád megyében nem kell tartanunk ( bár van aki már várja) , azonban órákon belül komolyabb csapadékzóna érkezik térségünkbe, így Békés, és Csongrád megyében a déli órákat követően intenzívebb csapadékhullás kezdődik, ami kitart egészen késő estig.

Összességében 10-14 mm csapadék várható eső formájában, vasárnap az esti órákhoz közeledve érezhetően megerősödik az északnyugati szél, ennek következtében jelentős lehűlés is bekövetkezik, így a front távoztával hétfőn hajnalban Békés, és Csongrád megye több pontján talaj mentén gyenge faggyal kell számolni, ami veszélyes út, és közlekedési viszonyokat eredményezhet!

Hétfőn nap közben már tisztul az égbolt, azonban trópusi melegre ne számítsunk, mindössze 5-6 fok várható a hét első napján, és kedd hajnaltól, reggelenként keményebb fagyokkal kell számolni!

Ezzel még nincsen vége, szerda este újabb erős hidegfront érkezhet, és ekkor már térségünkben is előfordulhat havas eső, de akár havazás sem kizárt.

Az érkező csapadékzónák mozgása radar, és műhold képünkre átkattintva jól megfigyelhető, ami menüpontunkban található.

Az előrejelzés megosztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

161 Shares