-Hirdetés-

DURVA HIDEGFRONT ÉRKEZIK SZOMBATON BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉBE, FELHŐSZAKADÁSOKKAL, HELYENKÉNT JÉGESŐVEL!

Pénteki napunk a várakozásoknak megfelelően még a nyár jegyében telt, térségünkben 35 fokos napi maximumot rögzíthettünk, azonban nagyon kemény hidegfront érkezik szombaton Békés, és Csongrád megyébe, lássuk, mi várható!

Az előttünk álló éjszaka folyamán az eddigi déli, délkeleti légmozgás nyugatiba, majd északnyugatiba módosul, ezzel egy időben meg is élénkül a szél.

A közelgő hidegfront előterében már most éjszaka kialakulhatnak záporok, kisebb zivatarok, bár erre most este még kevés az esély.

Holnap reggel, és délelőtt még szintén helyi záporok, zivatarok jellemzik majd térségünket, kissé élénk északnyugati széllel számolhatunk, a pénteki 35 fokkal szemben szombaton már csak 30 fokig emelkednek a hőmérsékletek.

A napsütés ritka vendég lesz, azonban hullámzó hidegfrontról lévén szó, lesznek átmeneti, naposabb területek.

A hidegfront fő ága szombat este 17 óra után érkezik, és bizony igen komoly mennyiségű csapadék várható Békés, és Csongrád megye szerte, felhőszakadás, sőt helyenként jégeső sem kizárt, a hirtelen lehűlésnek köszönhetően.

Már most óriási hőkülönbség figyelhető meg az ország két vége között, Békéscsabán például még 33 , Sopronban már csak 19 fokot mutatnak a hőmérők.

A közelgő erős hidegfront mozgása, kiterjedése radar, és műhold képünkre kattintva jól megfigyelhető.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.