-Hirdetés-

Durva, viharos széllel érkezik a hidegfront Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A mai napot ajándéknak is tekinthetjük, hiszen az előttünk álló vasárnap nagyon kemény hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe, jelentős csapadék, és viharos szél kíséretében, és a folytatás sem biztató! Lássuk mi várható!

A szombati napon kiváló időjárásban lehetett részünk kettő hidegfront között átmenetileg mérséklődött a szél, és egy pici napsütésben is lehetett részünk, 13 fokon tetőztek a hőmérsékletek térségünkben.

Az előttünk álló éjszaka a gyakori felhőátvonulásoknak köszönhetően enyhének ígérkezik, azonban szombat este már megélénkül a nyugati szél, így a hajnali órákban a 8 fok ellenére hőérzetünk 5 fok körül mozog majd.

Vasárnap a reggeli, és kora délelőtti órákban megerősödik, majd a déli órákra viharossá fokozódik először a nyugati,majd északnyugati szél, nem lesznek ritkák Békés, és Csongrád megyében a 70-80 km/h széllökések!

Ilyen nagy erejű szél már vastagabb faágakat, villanyvezetékeket szakíthat le, vasárnap nagyon óvatosan a közlekedéssel!

A déli órákban megérkezik a front csapadékmezeje is, Békés, és Csongrád megye térségében 6-8 mm eső várható.

Az előttünk álló órákban meredeken esnek majd a légnyomási értékek, a frontérzékenyek nagyon kellemetlen éjszakával számoljanak!

Vasárnap mindössze 10 fokos napi maximum értékekkel számolhatunk, azonban a viharos északnyugati szélnek köszönhetően hőérzetünk mindössze 4 fok körül mozog majd a nappali órákban.

Hétfőn távozik a hidegfront térségünkből, azonban a szél erős marad, kedden, és szerdán megérkeznek az idei első reggeli fagyok.

A közelgő erős hidegfront mozgása radar, és műhold képünkre átkattintva jól megfigyelhető, ami menüpontunkban található.

Amennyiben szeretné figyelmeztetni ismerőseit az erős hidegfront érkezéséről, megoszthatja az előrejelzést az oldalon található facebook jelre kattintva.

 

225 Shares