-Hirdetés-

DURVA ZIVATARRENDSZER ÉRI EL BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉT ESTE, ÉS ÉJSZAKA, JÉGESŐ SEM KIZÁRT!

Már a délelőtt folyamán egyre sűrűbb gomolyfelhő átvonulást tapasztalhattunk Békés, és Csongrád megye szerte, este, és éjszaka több hullámban érkezik intenzív csapadék, felhőszakadás, helyenként jégeső formájában, lássuk a részleteket!

A mai nap a délutáni órákban a felhőátvonulásoknak köszönhetően némileg mérséklődött a felmelegedés, 33 fokig emelkedtek a hőmérsékletek térségünkben.

Délelőtt Siófok, Székesfehérvár, Budapest vonalon alakult ki erős zivatartevékenység, Tatabányát kettőször is jégeső tarolta le.

Békés, és Csongrád megyében izzik a légkör, egy széles , az egész országot átszelő zivatarrendszer alakult ki, mely érinteni fogja első sorban Békés, és Csongrád megye északi, valamint középső tájait, sok helyen felhőszakadást, és sajnos akár jégesőt okozva!

Az éjféli órákhoz közeledve a szélirány mindenütt északnyugatiba módosul, és megerősödik, térségünkbe több hullámban érkeznek zivatarok, és még hajnalban is dörgéstől, villámlástól lehet hangos az éjszaka!

Nem ajánlott autóval fák aláparkolni, zivatarok idején a szél hirtelen viharossá fokozódhat, és akár vastagabb faágakat is leszakíthat!

A frontérzékenyek borzasztó órákat élhetnek most át, Békés, és Csongrád megye szerte keddre közel 8-10 fokkal visszaesnek a hőmérsékletek, és a kánikula egyenlőre búcsúzik térségünktől.

Összefoglalva izgalmas óráknak, valamint éjszakának nézünk elébe.

A zivatargócok már a “szomszédban járnak” , mozgásuk, és kiterjedésük radar, műhold képünkre átkattintva jól megfigyelhető, ami menüpontunkban  található!

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.