-Hirdetés-

Éjszaka érkezik az erős hidegfront Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A vasárnapot még megúsztuk 12 fokkal, és erősen felhős égbolttal, azonban ennek sajnos vége, az előttünk álló éjszaka jelentősen felborul időjárásunk nyugalma, lássuk a részleteket, mi is várható?

A napsütést jó időre elfelejthetjük, a szélmentes napoknak is búcsút mondhatunk.

Mindenek előtt leszögezendő, hogy Békés, és Csongrád megyét tekintve ez a most érkező hidegfront nem a sok csapadékról, hanem az erős lehűlésről, és a jelentősen megerősödő szélről fog szólni, a Dunántúlon ezzel szemben igen sok, 35-40 mm-t meghaladó eső várható.

A felhős égboltnak és az egyenlőre még délkeleti, déli légmozgásnak köszönhetően enyhe lesz az éjszaka, 9 fok várható a kora reggeli órákban, azonban ekkor már elér minket is a front csapadékzónája, az előttünk álló este kissé már megélénkül a szél térségünkben.

A hétfői nap a felhőkről, és a csapadékról fog szólni, az első csapadékhullám hétfőn reggel, a második hétfőn este várható, összességében Csongrád megyében 10-15 mm, Békés megyében 8-12 mm esővel számolhatunk a hét első napján.

Hétfőn este , a második csapadékzóna érkezésekor megélénkül, majd megerősödik az északnyugati, majd északkeleti légmozgás, jelentős lehűlés kezdődik, melyet már kedden tapasztalhatunk majd, hiszen a hét második napján mindössze 8 fokon tetőznek a napi maximum értékek térségünkben, szerdától pedig számolni kell reggeli fagyokkal is.

A front már igen közel jár, mozgása, kiterjedése radar, és műhold képünkre átkattintva jól megfigyelhető.

Az előrejelzés megosztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

207 Shares