-Hirdetés-

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére! Erős lehűlés közeleg! Részletek!

A hidegfront vasárnap áthaladt térségünkön, átlagosan 12-16 mm csapadékot hagyva maga mögött, az este még erős északnyugati szél átmenetileg mérséklődött, azonban nincsen még vége, igen kellemetlen időjárás jön!

Jelenleg 2-3 fokot mutatnak a hőmérők Békés, és Csongrád megye szerte, napfelkeltekor ( amit most a felhők takarni fognak) gyengén fagyhat, nagyon óvatosan a közlekedéssel, főleg lakott területen kívül, kanyarokban, erdősávoknál foltokban útlefagyások keletkezhetnek!

A reggeli órákban még árnyalatnyit megélénkül az északnyugati szél, tovább rontva amúgy sem kellemes hőérzetünket, hiszen a mai nap mindössze 6 fok várható térségünkben, azonban a kissé élénk északnyugati szél miatt hőérzetünk még nap közben is fagypont körül alakul majd, ajánlatos a réteges öltözködés.

A délelőtti órákban még sok lesz a felhőátvonulás Békés, és Csongrád megye szerte, említésre méltó csapadékkal azonban már nem kell számolnunk, a déli órákban már rövid ideig tartó napsütésben is részünk lehet.

A légmozgás a délutáni, kora esti órákra tovább mérséklődik, a tisztuló égbolttal kombinálva ez bizony igen fagyos éjszakát ígér, kedden hajnalban akár -5 fokig süllyedhetnek a hőmérsékleti tartományok, ami így november végéhez közeledve is az átlagosnál hidegebbnek mondható.

A folytatás sem sok jót ígér, szerdán este újabb hidegfront érkezik térségünkbe!

Az előrejelzés megosztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.