-Hirdetés-

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére! Hűvös, kissé csapadékos hét jön! Részletek!

Ismét fagyra ébredhettünk Békés, és Csongrád megye szerte, jelenleg +1, és -2 fok között mozognak térségünkben a hőmérsékletek, és napfelkeltekor a fagy ereje még kissé fokozódik is! Lássuk milyen hét elé nézünk időjárás szempontjából?

A reggeli fagyok egy Romániában megszorult hideg légtömegnek köszönhetőek, éjszakánként rendszeresen átkúszik a fagyhatár főleg Békés megye területére, és benyúlik egészen Hódmezővásárhelyig, azonban a Tisza vonalát nem tudja áttörni a hideg levegő.

A mai nap folyamán térségünkbe meleg, a Dunántúlra hidegfront érkezik, így kettős fronthatás borzolja majd kedélyünket, fáradékonyság, fejfájás, sőt, szédülés is a vezető panaszok között szerepelnek majd, nagyon óvatosan a közlekedéssel!

Sajnos a melegfront nevét meghazudtolja, melegedést nem hoz, sőt, említésre méltó csapadékkal sem kell számolnunk, inkább a napsütés dominál majd, aki a Dunántúlra készül, esővel számoljon.

Mindössze 14 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, az eddigi délkeleti légmozgás, még a délelőtt folyamán északkeletibe módosul.

Kedden reggel ismét jó esély van talajmenti fagyra, és a melegfront távozásával ismét nő a ködveszély.

Szerdán este egy csapadékzóna érkezhet térségünkbe, erről esti előrejelzésemben írok itt, az Időjósdás.hu weboldalon.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja az oldalon található facebook jelre kattintva.