-Hirdetés-

Érkezik a csapadék Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A mögöttünk álló keddi napon kisebb felhőátvonulásokat leszámítva semmi érdemleges nem történt, a reggeli fagyoknak vége, de a napsütésnek, és a száraz, eseménytelen időjárásnak is búcsút mondhatunk Békés, és Csongrád megyében, lássuk mi várható?

Hazánktól délnyugatra egy mediterrán ciklon képződött, melynek középpontja jelenleg Olaszországban található, és eme ciklon hatással lesz Békés, és Csongrád megye időjárására is, így nem is olyan meglepő, hogy szerdán csapadék érkezik térségünkbe.

Már az éjszakai órákban borultságig növekszik a felhőzet térségünk felett, azonban csapadék még nem várható, és a reggeli fagyokkal sem kell számolnunk, a felhők elősegítik majd a talajmenti rétegek hőmegtartó képességét, a reggeli órákra 2 fokig süllyednek a hőmérsékleti tartományok.

A délelőtti órákban érkezik meg egy nedvesebb légtömeg dél, délnyugat felől, így szerdán nem árt, ha kéznél van az esernyő.

A déli órákhoz közeledve Békés, és Csongrád megyében egyre több helyen elered az eső, összességében jelentős csapadékkal nem kell számolni, 3-5 mm eső varható a szerdai napon, mérsékelt, a déli óráktól kissé élénk északkeleti légmozgás társul majd hozzá.

Jó időre búcsút mondhatunk a tartós napsütésnek, és a hétvégén erősebb lehűlés jelei mutatkoznak.

Az előrejelzés megosztható az oldalon található facebook jelre kattintva.

 

161 Shares