-Hirdetés-

Érkezik a igazi vénasszonyok nyara Békés, és Csongrád megyébe?

A mögöttünk álló éjszaka a harmatgyenge hidegfront elhagyta térségünket, ami némi szélerősödésen, kisebb felhőátvonulásokon kívül nem okozott nagyobb galibát, végre itt a hétvége, lássuk, milyen időjárás vár ránk?

Békés, és Csongrád megye térségében egyaránt kitisztult az égbolt, mérséklődött a tegnap még igen élénk északnyugati szél, és jelenleg gyakorlatilag szélcsend tapasztalható.

A távozó hidegfront mögött kissé meghűlt a levegő, a korán ébredőket 5 fok fogadja, és nagyrészt derült égbolt.

Hosszú idő után igazi, kiránduló hétvége áll előttünk,  a szombat délutáni órákban anticiklon helyeződik térségünk fölé, melynek köszönhetően az egekbe szöknek a légnyomási értékek, ami sokaknál erősebb fejfájást is okozhat.

A mai nap még előfordulnak kisebb felhőátvonulások, azonban a napsütésé lesz a főszerep Békés, és Csongrád megye szerte.

18 fokon tetőznek a hőmérsékleti maximumok, csapadék, és fronthatás nem várható.

Vasárnap már enyhébb hajnalra számíthatunk, és a hét utolsó napján ismét 20 fokot meghaladó hőmérsékletekben bízhatunk, tehát minden adott a szabadtéri programokhoz, rendezvényekhez, kertészkedéshez, vagy éppen mezőgazdálkodáshoz.

Jövőhéten beköszönt az igazi vénasszonyok nyara, éjszakánként 10, nappalonként 23-25 fokos hőmérsékleti értékekkel, sok napsütéssel.

Amennyiben hasznosnak találta az előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az oldalon található facebook jelre kattintva.