-Hirdetés-

ÉRKEZIK AZ ERŐS HIDEGFRONT, KOMOLY ZIVATAROKKAL, FELHŐSZAKADÁSSAL, JÉGESŐVEL!

A mögöttünk álló éjszaka nyugalomban telt, és szinte alig fokozódott a forróság, a hajnali órákban is még 25 fokot mutattak a hőmérők, azonban a hőség órái meg vannak számlálva, erős hidegfront érkezik, és alaposan átrendezi a légkört, lássuk a részleteket!

A front ugyan még Ausztria északi részén jár, de már előterében komoly zivatargócokat generál, nyomát erős lehűlés kíséri, valamint zivatarok környezetében viharossá fokozódó szél figyelhető meg.

A front első hulláma már a reggeli órákban eléri a Dunántúl északi részét, a főváros környékét is még a déli órák előtt “tűz alá veszi” az érkező hidegfront első hulláma, a délutáni órákhoz közeledve egyre több helyen alakul majd ki intenzív zápor, zivatar, melyeket sok helyen  felhőszakadás, sőt, jégeső kísérhet, viharossá fokozódó szél kíséretében!

A hidegfront második hulláma este érkezik, ami már az ország teljes területét érinteni fogja, összességében jelentős csapadék várható, a szél az esti órákra mindenütt megerősödik, a Balatonnál nyaralókra ez különösen veszélyes lehet, tehát óvatosan a fürdőzéssel, igen gyors mozgású cellák alakulhatnak ki, és pillanatok alatt lecsaphat egy-egy zivatar, akár komolyabb vihar is!

A hidegfront közeledése már jól megfigyelhető radar, műhold képünkre kattintva, mely menüpontunkban található.

Amennyiben hasznosnak találta az előrejelzést, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook, vagy egyéb jelre kattintva.