-Hirdetés-

Érkeznek az éjszakai fagyok Békés, és Csongrád megyébe, újabb hidegfront is közeleg!

A szombati napon a várakozásoknak megfelelően megérkezett a hidegfront, ami lassan el is hagyja Békés, és Csongrád megye térségét, 1-3 mm csapadékot hagyott maga mögött, azonban már érkezik is egy másik hidegfront, lássuk, mi várható?

Az előttünk álló éjszaka a front mögött átmenetileg tisztul az égbolt, szakadozik a felhőzet, mérséklődik a szél, mely jelenleg nyugati irányú, így a reggeli órákban jellemzően lakott területen kívül kisebb ködmezők is képződhetnek, és Békés, valamint Csongrád megye több pontján fagypont köré csökkennek a hőmérsékletek, ami rendkívül veszélyes útviszonyokat eredményezhet!

Lakott területen kívül kanyarokban, erdősávok mentén útlefagyásokkal is számolhatunk, ami nagyon veszélyes lehet az autósokra nézve!

Vasárnap egy melegfronti felhőzet halad át hazánk fölött, mely térségünket is érinti majd, azonban említésre méltó csapadékkal nem kell számolni, azonban a reggeli 0 fok után vasárnap délután mindössze 7 fokon tetőznek a hőmérsékleti maximumok.

Napsütéssel vasárnap sem számolhatunk, ráadásul hétfőn újabb hidegfront érkezik, kisebb csapadékkal, ekkor már a szél is érezhetően megélénkül,  tehát a frontérzékenyekre igen kellemetlen napok várnak!

Az előrejelzés megosztható az oldalon található facebook jelre kattintva.