-Hirdetés-

Erős frontrendszer csap le Békés, és Csongrád megyére vasárnap éjszaka! Részletek!

A mögöttünk álló éjszaka Békés, és Csongrád megyében rendkívül sűrű ködmezők képződtek, több helyen még a 100 métert sem haladja meg a látótávolság, szélcsend tapasztalható, ami csalóka, igen komoly időjárás változás előtt állunk, jöhet lassan a télikabát, lássuk a részleteket!

A reggeli sűrű ködmezők csak lassan oszlanak majd, jelenleg 8 fokot mérhetünk, napfelkeltével, ( amit a köd miatt nem látunk majd) 6 fokig süllyednek a hőmérsékletek, nappal felhős égboltra tekinthetünk fel, 17 fok várható.

A frontrendszer már Ausztriában tevékenykedik, igen gyorsan közeledik és a késő esti órákra el is éri először Csongrád, majd Békés megyét.

A front érkeztével megélénkül a keleti szél, ami hétfő hajnalra már északkeletibe fordul, és jelentős lehűlést okoz térségünkben.

Igen komoly mennyiségű csapadék érkezésével számolhatunk, vasárnap késő estétől kedd reggelig ez akár a 20 mm-t is bőven meghaladhatja!

Hétfőn jelentősen megerősödik, kedden pedig már-már viharossá fokozódik az északkeleti szél.

A mögöttünk álló héten még 25 fokokat mérhettünk, hétfőtől azonban örülhetünk, ha 15 fokig felszökik a hőmérséklet, és bizony a front távoztával szerdán hajnalban már akár talaj mentén gyengén fagyhat!

Lassan elő kell venni a nagykabátokat, az előttünk álló 4-5 nap már-már télies időjárást tartogat, azonban havazástól még nem kell tartanunk.

A front közeledése radar, és műhold képünkre átkattintva már jól megfigyelhető, ami menüpontunkban található.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelezésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az oldalon található facebook jelre kattintva.

249 Shares