-Hirdetés-

Erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

Aki azt gondolta, hogy a szombat hajnali óriási köd, és helyenként mellé párosuló fagy kombinációja a jéghegy csúcsa, rosszul gondolta, most jön a hab a tortán, erős hidegfront érkezik vasárnap térségünkbe, lássuk a részleteket!

Az előttünk álló éjszaka szélcsendes időjárásra számíthatunk, ennek következtében helyenként , de már csak foltokban kisebb ködmezők képződhetnek, a reggeli órákban 3 fok várható, éjszaka a hidegfront felhőzete is eléri először Csongrád, majd Békés megye térségét.

Jelentős csapadéktól vasárnap délelőtt még nem kell tartanunk, azonban a déli órákhoz közeledve először Csongrád, majd Békés megyét is eléri a hidegfront csapadékzónája, és az eddigi déli, délkeleti légmozgás fokozatosan északnyugatiba módosul, az eddiginél lényegesen hidegebb légtömegek áramlanak térségünkbe.

A szombati 11 fokhoz képest vasárnap már csak 7 fokos napi maximum értékekkel számolhatunk, és a déli óráktól összességében jelentős, 8-10 mm csapadék is érkezik a hidegfronttal.

A légnyomási értékek az előttünk álló órákban meredeken süllyedni kezdenek, a frontérzékenyek igen nyugtalan éjszakával számoljanak!

A hidegfront hétfőn távozik térségünkből, kedd hajnalban már kemény fagyokkal számolhatunk, ekkor hajnalban akár -4 fokig süllyedhetnek majd a hőmérsékleti értékek, ami a november végéhez közeledve is az átlag alattinak mondható.

Az előrejelzés megosztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.