-Hirdetés-

Erős hidegfront érkezik viharos széllel, helyenként havas eső, kisebb havazás sem kizárt!

Az előttünk álló napokban teljesen átalakul időjárásunk , igen erős, markáns hidegfront érkezik jelentős esővel, erős, már-már viharos széllel, komoly lehűléssel, helyenként akár kisebb havazás is várható! Lássuk a részleteket!

Északnyugat felől érkezik a markáns hidegfront, mely még ugyan Németország, Ausztria határánál jár, azonban mozgása igen gyors, így a késő esti órákra meg is érkezik a csapadékzóna a Dunántúli térségbe, és a fővárost a hétfő hajnali órákban éri el a front felhőzete.

Vasárnap 10 fokon tetőznek a hőmérsékleti értékek, a napsütés ma messze elkerüli hazánk térségét, köszönhető ez annak, hogy a front előterében sok a felhőátvonulás, azonban a késő esti órákig említésre méltó csapadék nem várható.

Az éjféli órákhoz közeledve a Dunántúlon megerősödik, majd viharossá fokozódik az északnyugati szél, ezzel egy időben érkezik meg a csapadékzóna, mely a Dunántúlon, és a főváros térségében jelentős csapadékot okoz majd, a magasabban fekvő területeken, így például a Bakonyban, a Budai-hegység térségében, valamint a Mecsek környékén a csapadék halmazállapota ármenetileg havas esőbe, havazásba válthat.

A Duna-Tisza közét sem kíméli a csapadékzóna, ott is 15-20 mm esővel számolhatunk, és Miskolc környéke is hasonló égi áldásra, valamint igen komoly lehűlésre számíthat, a legkevesebb csapadék hazánk délkeleti részében, Békés, valamint Csongrád megyében várható, ott 8-14 mm eső hullhat.

Hétfőn a Dunántúlon viharos, a Duna-Tisza közén erős, a Tiszántúlon igen élénk északnyugati széllel számolhatunk, és igen barátságtalan időjárással, a hét első napján 5-8 fok között alakulnak a napi maximum értékek, és keddtől előtérbe kerülnek a reggeli fagyok is, óvatosan a közlekedéssel!

A közelgő erős hidegfront mozgása radar, és műhold képünkre átkattintva jól megfigyelhető, mely menüpontunkban található.

Az előrejelzés megosztható az oldalon található facebook jelre kattintva.

 

 

217 Shares