-Hirdetés-

ERŐS HIDEGFRONT MOSSA EL AZ ÜNNEPI HÉTVÉGÉT BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉBEN! RÉSZLETEK!

A hamisítatlan nyári idő az utolsókat “rúgja”, előttünk áll még egy meleg, nyárias szombat, azonban vasárnap, nemzeti ünnepünkön jön a fekete leves, igen erős hidegfront érkezik, nem is akárhogyan, lássuk a részleteket!

Mai napunk még a nyár jegyében telt, 36 fokon tetőztek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, a délutáni órákban egyre gyakoribb gomolyfelhő képződést figyelhettünk meg , ami már némi légköri labilitásra enged következtetni.

A napokig kitartó északkeleti szelet délkeleti váltotta, így átmeneti hőség tapasztalható, még szombaton is kitart a kánikula, enyhe 21 fokos reggellel, és 36 fokos nappali hőmérséklet maximumokkal számolhatunk, azonban szombat délután megérkezik a front előfelhőzete, azonban csapadék még a hétvége első napján nem várható, sem Békés, sem Csongrád megyében.

Az igazi változást a vasárnap hajnal, és reggel hozza meg, ekkor északnyugati szél támad, és a vasárnap reggeli órákban záporok, zivatarok, ( akár hevesebbek is) képződhetnek a front előterében.

A front fő csapadékága vasárnap délelőtt érkezik, és összességében igen jelentős csapadékkal, és nagymértékű hőmérséklet csökkenéssel számolhatunk Békés, és Csongrád megye szerte, a szombati 36 fok után, vasárnap már csak 20 fokot jegyezhetünk, ráadásul az északnyugati szél kissé tovább élénkül, ez tovább rombolja az amúgy is alacsony hőérzetünket.

Szombat délutántól erős hidegfronti hatás érvényesül, és sajnos mint általában, az ünnepi hétvégén, beesik a mestergerenda, friss részletekkel szombat reggel jelentkezem itt, az idojosdas.hu weboldalon.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.