-Hirdetés-

ERŐS HIDEGFRONT MOSSA EL AZ ÜNNEPI HÉTVÉGÉT!

Vége a napokig tartó nyugodt időjárásnak, északnyugat felől egy igen markáns, erős hidegfront közeleg hazánk felé, és jelentős lehűlés, záporok, zivatarok, ( akár hevesebbek is) kísérik útját, lássuk a részleteket!

A hidegfront még Ausztria-Csehország határánál jár, ott rövid idő belül 12-14 fokos hőmérsékletcsökkenést okozott, igen komoly zivatarok dolgoznak az említett területeken, melyek még ma délután megérkeznek a Balaton térségébe, és a főváros sem marad ki a szórásból, a front előterében hevesebb zivatarok is kipattanhatnak, így a ma esti, szabadtéri programok nem ajánlottak.

A hidegfront az éjszakai órákban tovább terjeszkedik a Tiszántúl felé, és a reggeli órákban már hazánk ezen táján is komoly lehűléssel, és jelentős esővel kell számolnunk.

A mai nap  a Dunántúlon 27, a Duna-Tisza közén 30, a Tiszántúlon még 36 fok várható, vasárnap már országszerte 25 fok alatti hőmérsékleti maximumokra készülhetünk, az északnyugati szél a Dunántúlon, és a főváros térségében már a mai napon jelentősen megerősödik.

A hidegfront közeledése, kiterjedése radar, és műhold képünkre átkattintva jól megfigyelhető, ami menüpontunkban található.

Amennyiben hasznosnak találta az előrejelzést, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva!