-Hirdetés-

ERŐS HIDEGFRONT VET MA VÉGET A KÁNIKULÁNAK BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉBEN, ZIVATAROKKAL, MAJD ESŐVEL!

A mögöttünk álló éjszaka bekövetkezett a szélirány módosulás, az eddigi déli szelet nyugati, majd északnyugati váltotta, a Dunántúlon komoly zivatarok tomboltak, és a front ma este meg is érkezik Békés és Csongrád megyébe, lássuk a részleteket!

Pénteken még 39 fokon tetőztek a a hőmérsékletek térségünkben, a déli szél elveszítette utánpótlását, így a meleg levegő is, ennek köszönhetően ma a hőmérsékleti értékek csak 34 fokig emelkednek, élénk északkeleti szél jellemzi majd szombati napunkat.

Délelőtt még a napsütésé a főszerep, a déli óráktól erősebb felhőképződés indul majd meg, ekkor már közeledik a hidegfront, a délutáni, és a kora esti órákban a front előterében záporok, zivatarok pattanhatnak ki, melyek között akár lehetnek hevesebbek is, így Békés, és Csongrád megye szerte érdemes ezzel számolni a késő délutáni órákban.

A hidegfront fő ága, és csapadékzónája este éri el térségünket, és a szombat éjszaka folyamán említésre méltó csapadék érinti majd térségünket.

Vasárnapra jelentősen visszaesnek majd a hőmérsékletek, a hét utolsó napján már csak mindössze 22 fok várható, a szél élénk tartományban marad.

Az erős hidegfront, és a hirtelen hőmérsékletcsökkenés is alaposan megviselheti szervezetünket, óvatosan a közlekedéssel, fejfájás, ingerlékenység, szív és érrendszeri panaszok egyaránt jelentkezhetnek!

A hidegfront mozgása, kiterjedése, radarképünkre átkattintva jól megfigyelhető, ami menüpontunkban található!

Amennyiben szeretné figyelmeztetni ismerőseit az erős hidegfront közeledésére, megoszthatja az előrejelzést, az alább található facebook jelre kattintva!