-Hirdetés-

Erős széllel, zivatarokkal, jelentős lehűléssel érkezik Békés, és Csongrád megyébe a hidegfront!

Szombaton késő este egy zivatarcella szelte át térségünket, ami az érkező hidegfront előterében keletkezett, majd északkeleti irányba távozott. Órákon belül megérkezik Békés, és Csongrád megyébe a markáns hidegfront, lássuk, mi várható?

Békés, és Csongrád megye jelentős részén kicsi intenzitással, de már csapadékhullás tapasztalható,  16 fokot mutatnak a hőmérők, mérsékelt északkeleti szél munkálkodik.

Borús, esős vasárnappal kell számolnunk, a front fő ága a déli órákhoz közeledve érkezik térségünkbe, és vasárnap déltől hétfő reggelig akár 10 mm-t meghaladó, jelentős mennyiségű eső eshet.

A déli órákban megélénkül, majd átmenetileg megerősödik a nyugati, majd északnyugati szél, és a hidegfront érkezésével egy időben hirtelen hőmérsékletcsökkenés tapasztalható majd, így akár a záporok mellett zivatarok is képződhetnek Csongrád, és Békés megye térségében!

A csapadékhullás vasárnap éjfélig eltarthat kisebb szünetekkel, majd a front átmenetileg távozik térségükből, igen hűvös lesz a hétfő hajnal, több helyen 10 fok alá csökkennek a hőmérsékletek!

Az érkező hidegfront kiterjedése, és mozgása jól megfigyelhető radar, és műhold képünkre kattintva, ami menüpontunkban található.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.