-Hirdetés-

Erős széllel, zivatarokkal, jelentős lehűléssel érkezik Békés, és Csongrád megyébe a hidegfront!

Szombaton késő este egy zivatarcella szelte át térségünket, ami az érkező hidegfront előterében keletkezett, majd északkeleti irányba távozott. Órákon belül megérkezik Békés, és Csongrád megyébe a markáns hidegfront, lássuk, mi várható?

Békés, és Csongrád megye jelentős részén kicsi intenzitással, de már csapadékhullás tapasztalható,  16 fokot mutatnak a hőmérők, mérsékelt északkeleti szél munkálkodik.

Borús, esős vasárnappal kell számolnunk, a front fő ága a déli órákhoz közeledve érkezik térségünkbe, és vasárnap déltől hétfő reggelig akár 10 mm-t meghaladó, jelentős mennyiségű eső eshet.

A déli órákban megélénkül, majd átmenetileg megerősödik a nyugati, majd északnyugati szél, és a hidegfront érkezésével egy időben hirtelen hőmérsékletcsökkenés tapasztalható majd, így akár a záporok mellett zivatarok is képződhetnek Csongrád, és Békés megye térségében!

A csapadékhullás vasárnap éjfélig eltarthat kisebb szünetekkel, majd a front átmenetileg távozik térségükből, igen hűvös lesz a hétfő hajnal, több helyen 10 fok alá csökkennek a hőmérsékletek!

Az érkező hidegfront kiterjedése, és mozgása jól megfigyelhető radar, és műhold képünkre kattintva, ami menüpontunkban található.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.

Shares 190