-Hirdetés-

FOLYTATÓDIK A PERZSELŐ HŐSÉG BÉKÉS, CSONGRÁD MEGYÉBEN, DE MEGÁLLUNK 40 FOKNÁL?

A mai nap is rekkenő hőséggel telt Békés, és Csongrád megyében, akadt ugyan néhány kósza felhő az égbolton, azonban így is 35 fokon tetőztek a hőmérsékletek, kedden nagyot ugrunk, akkor már a 38 fokot ostromoljuk, de még messze nincsen vége, lássuk a folytatást!

A mérsékelt déli szél automatikusan hajtja a Kárpát-medence, ezen belül Békés, és Csongrád megye térségébe az afrikai eredetű perzselően forró levegőt, keddtől az éjszakák is elviselhetetlenül melegek lesznek, és bizony a 38 fok is meglehet, és szerdán érjük el a bűvös 40 fokot!

Szinte semmi esély nincsen arra, hogy az elkövetkezendő 5 napban időjárásunk változatosabbra forduljon, csütörtökön már melegrekordok dőlhetnek, hiszen lesz olyan pont térségünkben, ahol a 41 fokot ostromolják majd a hőmérsékletek!

Fronthatás, jelentős légmozgás az lőttünk álló 4-5 napban nem várható, csapadék pedig végképp nem, némi változatosságot csak a hétvége hozhat, azonban mindössze helyi záporok, zivatarok képződésre lesz minimális esély.

Rendkívül erős lesz az UV sugárzás, nem tanácsos a napon tartózkodni, a pollenkoncentrációs értékek az egekben vannak, az asztmásoknak, és allergiásoknak borzasztó napjai lesznek.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva!