-Hirdetés-

Gyönyörű időjárás ígérkezik hétvégén Békés, és Csongrád megyében, azonban… Részletek!

Már a mai napról is kijelenthetjük, hogy kitűnő időjárásban lehetett részünk, felmelegedés kezdődött, és ránk fér végre egy szép hétvége, de az örömbe némi üröm is vegyül, lássuk mire számíthatunk az elkövetkező pár napban?

Az előttünk álló éjszaka viszonylag enyhének, és fagymentesnek ígérkezik, köszönhető ez a sok északnyugat felől érkező felhőátvonulásnak, ilyenkor a talajnak jobb a hőmegtartó képessége, a felhők pedig meggátolják, hogy a melegebb levegő “elillanjon” , így a reggeli órákban 4 fokra ébredhetünk.

Pénteken a délelőtti  órákban árnyalatnyit megélénkül a délnyugati szél, és iránya átmenetileg északiba módosul, a késő délutáni órákra kitisztul az égbolt térségünk felett, és a szél is jelentősen mérséklődik.

Eme kettő tényező hozhat szombat hajnalra kisebb meglepetést, szombat hajnalban fagypont köré süllyednek a hőmérsékleti értékek, több helyen fagyni fog, és a szélcsendes időnek köszönhetően szombat reggel mérsékelt ködképződéssel is számolni kell Békés, és Csongrád megye szerte.

Ezt követően szombaton kiváló, napsütésben gazdag időjárásban bízhatunk, pénteken 16, szombaton már 18 fok várható.

Vasárnap kissé megélénkül a déli szél, további melegedés következik be, így a hét utolsó napján megközelíthetjük a 20 fokos napi maximumot!

Az előrejelzés megosztható az oldalon található facebook jelre kattintva.

 

194 Shares