-Hirdetés-

Kemény fagy várható éjszaka Békés, és Csongrád megyében, majd erős hidegfront érkezik!

A mai nap ugyan jelentős légmozgás nélkül telt, sok napsütésben lehetett részünk, ennek ellenére mindössze 5 fokon tetőztek a napi maximum értékek. A folytatás sem sok jót ígér, újabb erős hidegfront közeleg, lássuk mi várható!

Az előttünk álló éjszaka többnyire derült lesz az égbolt térségünk felett, mérsékelt déli légmozgás várható, erős párásság lesz jellemző, a jégkaparót nem kell nagyon “eldugni”, a reggeli órákban főleg lakott területen kívül foltokban ködmezők képződhetnek.

A szakadozott felhőzet, és a szélcsendes időjárás következtében szerdán hajnalban ismét kemény faggyal számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében, a reggeli órákban -4 fok várható.

A déli légmozgásnak köszönhetően átmeneti enyhülés következik be térségünkben, ami inkább az éjszakai fagyok mérséklődésében mutatkozik majd meg, csütörtökön hajnalban már kissé fagypont felett alakulnak a hőmérsékletek.

Szerdán délnyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, napsütéssel sajnos nem számolhatunk, legfeljebb a kora reggeli órákban, 6 fokon tetőznek a napi maximumok.

A Dunántúlon már szerdán délelőtt csapadékhullás kezdődik, a Bakony, és a Mecsek térségében például havas esőre, 400 méter felett havazásra is számíthatnak, Békés és Csongrád megyét csak a szerda késő esti órákban éri el a hidegfront csapadékzónája, azonban intenzívebb csapadékhullás csak csütörtökön hajnalban kezdődik térségünkben, az idő közben bekövetkezett néhány fokos enyhülésnek köszönhetően havazással még nem kell számolnunk.

Csütörtökön összességében jelentős, 10 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék várható eső formájában, és idő közben megerősödik, átmenetileg már-már viharossá fokozódik a déli szél, igen kellemetlen időjárásra számíthatunk a csütörtöki napon, Békés, és Csongrád megye szerte.

Tehát reggel kemény fagy, ezzel érdemes számolni.

Az előrejelzés megosztható az oldalon található facebook jelre kattintva.

223 Shares