-Hirdetés-

KÉSŐ DÉLUTÁN ÉRKEZIK AZ ERŐS HIDEGFRONT BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉBE, KEMÉNY FELHŐSZAKADÁSOKKAL, DURVA LEHŰLÉSSEL!

A mögöttünk álló éjszaka Békés, és Csongrád megyében 18 fokig csökkentek a hőmérsékleti értékek, kissé élénk északnyugati szél munkálkodik, az ország túlsó végében már csak 12 fok jellemző,  durva hidegfront érkezik ma, lássuk a részleteket!

Nincs mese, vége van a nyárnak, nagyot fordul ezzel egy időben időjárásunk, pénteken még 36 fokos kánikulát tapasztalhattunk, estétől pedig megcsap minket az ősz szele, egy igen erős hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megyébe, mely igen komoly felhőszakadásokat, zivatarokat, és mellé társuló drasztikus lehűlést eredményez 24 órán belül.

Szombaton nap közben még csalóka időjárásban lesz részünk, mérsékelt nyugati, majd északnyugati szél váltja egymást, délelőtt még a nap is kisüt, majd a délutáni órákban közelíti meg térségünket az igen erős hidegfront , és egyre több felhő érkezik, 16 óra után egyre többfelé számíthatunk jelentős csapadékkal, mely kezdetben zivatar, majd felhőszakadások formájában érkezik majd, a késő esti óráktól az északnyugatai szél is jelentősen megerősödik, ekkor érkezik a front fő ága.

Ma még 30 fokos hőmérsékleti maximumokat tapasztalhatunk, este, a hidegfront érkezésével rövid idő alatt óriásit esnek a hőmérsékletek, és a légnyomás értékek, a frontérzékenyekre borzasztó nap vár.

Vasárnap újabb hulláma érkezik a frontnak, így most hétvégére nem érdemes szabadtéri programot tervezni.

Összegezve nagyon kellemetlen, őszies időjárás köszönt be, igen jelentős, akár 20-25 mm csapadékkal, de vasárnap estig kisebb területeken ennél nagyobb mennyiség is lehullhat.

A közelgő hidegfront radar, és műhold képünkre átkattintva jól megfigyelhető.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.