-Hirdetés-

Melegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe csapadékkal, helyenként havas esővel! Részletek!

A mögöttünk álló nap kissé szelesen, de összességégében nyugodtsággal telt, ennek ezennel vége, nyugat, északnyugat felől melegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe, és bizony nem kizárt, hogy a hajnali órákban havas eső esik majd! Részletek!

Jelenleg meredeken esnek a hőmérsékletek térségünkben már mindössze csak 2 fokot mutatnak a hőmérők, 20 óra után Békés, és Csongrád megye szerte faggyal számolhatunk, és a hajnali órákban akár -2 fokig is süllyedhetnek a hőmérsékletek.

Az éjszaka első felében megközelíti térségünket a melegfront, az eddigi északnyugati légmozgás délnyugatiba módosul, hideg-meleg légrétegek keverednek, a melegedés először a magasban következik be, így ennek köszönhetően a hajnali, kora reggeli órákban akár kisebb havas eső is előfordulhat Békés, és Csongrád megye térségében, és  mivel fagypont alatti hőmérsékletekkel számolhatunk, igen veszélyes útviszonyokra kell felkészülni a reggeli órákban!

A kora délelőtti órákban kissé megélénkül a délnyugati szél, ekkor már a talaj mentén is melegedés kezdődik, azonban ennek pozitív hatását csak szerdán érezhetjük majd, kedden kénytelenek leszünk beérni 7 fokos napi maximum értékekkel.

Kedd délután újabb csapadékzóna érkezik, ebből 2-4 mm további csapadék várható, ekkor már egyértelműen eső formájában.

Szerdától állandósulni látszik a délnyugati légmozgás, lassú, de stabil felmelegedés veszi kezdetét.

Ami fontos, és kiemelendő, kedd hajnalban fagyra, és kisebb havas esőre számíthatunk, ami rendkívül veszélyes közlekedési helyzeteket idézhet elő!

A közelgő melegfront mozgása, és kiterjedése radar, és műhold képünkre kattintva már jól megfigyelhető, ami menüpontunkban található.

Az előrejelzés megosztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

157 Shares