-Hirdetés-

Mikor szűnik az eső Békés, és Csongrád megyében, és mi várható a folytatásban?

A várakozásoknak megfelelően hétfő este megérkezett Békés, és Csongrád megyébe a második, komoly csapadékhullám, az északkeleti szél az éjféli órákban jelentősen megerősödött, a folytatás sem sok jót ígér, lássuk, mi várható?

Jelenleg 4-6 fok között szóródnak a hőmérsékletek térségünkben, délnyugat felől még folyamatosan tolódnak térségünk fölé a csapadéksávok, eddig Csongrád megyében 10-12 mm, Békés megyében 6-8 mm eső hullott, és az előttünk álló, főleg kora délelőtti órákban további 3-4 mm csapadékkal számolhatunk, így nem árt, ha kéznél van az esernyő.

Bár lehet, hogy nem sok hasznát vennék, hiszen erős északkeleti szél jellemzi térségünket, ilyenkor az esernyő mit sem ér.

Igen hideg keddi napra számolhatunk, Békés, és Csongrád megye szerte mindössze 8 fokon tetőznek a napi maximum értékek, és a nap közben is erős északnyugati szélnek köszönhetően hőérzetünk mindössze 4 fok körül alakul majd.

A késő délutáni órákra tisztul az égbolt, szerda hajnalra kissé már mérséklődik a szél is, így szerda reggel igen nagy eséllyel gyenge faggyal számolhatunk majd.

A még érkező csapadékzóna kiterjedése, és mozgása radar, és műhold képünkre kattintva jól megfigyelhető.

Az előrejelzés megosztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

139 Shares