-Hirdetés-

NAGY VÁLTOZÁS KÖVETKEZIK BE BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYE IDŐJÁRÁSÁBAN, AZONBAN ELŐTTE TETŐZIK A KÁNIKULA, RÉSZLETEK!

Bizony, komoly átalakuláson megy át Békés, és Csongrád megye időjárása, bizonyosan kijelenthetjük, lassan távozik a kánikula, azonban sok jóra ne számítsunk, lássuk a részleteket!

A mögöttünk álló éjszaka folyamán alig mérséklődtek a hőmérsékleti tartományok, éjfélkor még 31 fokot mutattak a hőmérők térségünkben, jelenleg 27 fok van.

A Nap felkeltével dinamikus emelkedésnek indulnak a hőmérsékleti értékek, mérsékelt déli, délnyugati szél lesz jellemző, és bizony ma akár hőmérsékleti rekordok dőlhetnek meg, a délutáni órákban akár 42 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye szerte, ami már-már elviselhetetlen!

Vigyázzunk egymásra, a tartós hőség még a fiatal szervezetet is megviseli, és a közlekedőknél lassul, tompul a reakcióidő, reflex!

Vasárnap lassú változás kezdődik időjárásunkban, a hét utolsó napján 40 fok várható, az eddigi déli szél a hét utolsó napján kissé megélénkül, és estére északnyugatiba módosul, ami lehetővé teszi egy határozottabb hidegfront érvényesülését Békés, és Csongrád megye térségében.

Összegezve még kettő napot kell kibírnunk ezzel a perzselő hőséggel, utána érkezik a felfrissülés, bár sajnos a térségünkben állomásozó forró afrikai légtömegek, és az érkező hidegfront közel 15 fokkal hűvösebb levegőjének találkozása igen heves, és komoly zivatarokat produkálhat, jellemzően vasárnap késő este, és hétfőn hajnalban.

Friss hírekkel ma este jelentkezem itt, az idojosdas.hu  weboldalon, Békés,  Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok megye előrejelző weboldalán.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva!

611 Shares