-Hirdetés-

Órákon belül érkezik a viharos szél, és az erős hidegfront Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A mögöttünk álló éjszaka még viszonylag nyugalomban telt, ki gondolná, hogy az év egyik legdurvább napja elé nézünk időjárás szempontjából, hatalmas szél, erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe, lássuk, mi várható!

Jelenleg 7 fokot mérhetünk Békés, és Csongrád megye szerte, és tulajdonképpen nap közben sem emelkednek 10 fok fölé a hőmérsékleti értékek.

Már most erősen zuhannak a légnyomási értékek, ami azt jelzi, hogy közel jár a front, és az erős, már-már viharos szél is órákon belül megérkezik térségünkbe.

A front fő csapadékága délelőtt 10 óra után érkezik, a szél óráról órára erősödni fog, a délelőtti órákban jellemző erős délnyugati szelet délután már-már viharos északnyugati szél váltja, Békés, és Csongrád megye szerte 55-60 km/h átlagsebességű széllel kell számolni, és a széllökések bizony délután meghaladhatják akár a 80 km/h sebességet is.

Óvatosan a közlekedéssel, ekkora széllökések már vastagabb faágakat , és akár villanyvezetékeket is leszakíthatnak, ami komoly veszélyt jelenthet a közlekedőkre!

Összességében sok csapadékkal nem kell számolni, Békés, és Csongrád megyében bőven 10 mm alatt marad a lehulló csapadék mennyisége, köszönhető ez részben az erős/viharos szélnek, ami részben szaggatja majd a front felhőzetét, részben pedig segíti haladását, így a csapadékzóna hamar távozik, azonban az erős szél marad, és hétfői napunkra is rányomja bélyegét.

A kedd, és szerda hajnal továbbra is fagyosnak ígérkezik.

A közelgő gyors mozgású hidegfront radar, és műhold képünkre kattintva jól megfigyelhető, mely menüpontunkban található.

Amennyiben szeretné figyelmeztetni barátait, ismerőseit, a közelgő durva időjárásra, megoszthatja az előrejelzést az oldalon található facebook jelre kattintva.

 

 

340 Shares