-Hirdetés-

Órákon belül érkezik Békés, és Csongrád megyébe az erős hidegfront, felhőszakadásokkal, helyenként heves zivatarokkal!

A délelőtt a várakozásoknak megfelelően “csalóka” nyugodtsággal telt Békés, Csongrád megye szerte, kissé élénk északnyugati szél munkálkodott, a markáns hidegfront órákon belül keményen lecsap térségünkre, lássuk mi várható!

A kora délutáni órákban 30 fokon tetőztek a hőmérsékleti maximumok, a front már nagyon közel jár, a késő délutáni órákban rohamosan csökkennek majd a hőmérsékleti, és légnyomás értékek, ami Békés, és Csongrád megye szerte heves felhőszakadásokat, és zivatarokat eredményezhet, ebben a rövid idő alatt bekövetkezett hőmérséklet csökkenésnek is jelentős szerepe van.

A front előterében hevesebb zivatar, sőt, kisebb körzetekben jégeső sem kizárt!

Összességében igen jelentős csapadék várható Békés, és Csongrád megye szerte, az északnyugati szél az esti órákban megerősödik, zivatarok idején átmenetileg viharossá is fokozódhat!

Nem tanácsos semmilyen szabadtéri rendezvény megtartása, csúnya vége lehet!

Vasárnap jelentős lehűlés várható, további említésre méltó csapadékkal, a hét utolsó napján még a 20 fokot sem érik el a hőmérsékleti maximumok!

A hidegfront már nagyon közel jár, ami radar, és műhold képünkre átkattintva jól megfigyelhető, ami menüpontunkban található!

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.