-Hirdetés-

Órákon belül lecsap az erős hidegfront Békés, és Csongrád megyére, özönvízszerű esővel, majd viharos széllel, komoly lehűléssel! Részletek!

időjósdás

Időjárásunk a várakozásoknak megfelelően alakul, a Dunántúlt már elérte az erős frontrendszer, például Zalaegerszeg már 12 mm csapadéknál jár, Békés, és Csongrád megye sem ússza meg szárazon, sőt! Lássuk mi várható!

Reggeli előrejelzésemben  a front érkezését a késő esti órákra jeleztem, ez bekövetkezni látszik, a front csapadékzónája jelenleg a Tisza vonalához közelít, és a jelenlegi számítások szerint 21-22 óra között csap le Békés, és Csongrád megyére, így aki az esti órákra szabadtéri programot tervezett , az jobban jár ha lemondja.

Komoly, 18-20 mm csapadékkal számolhatunk térségünkben, de lokálisan kisebb területeken akár 25 mm eső is eshet.

21 óra után megélénkül az északnyugati szél, ami a hétfői napon tovább erősödik, kedden pedig már-már viharos tartományokba csap át, ekkor már hőérzetünk szinte télies lesz!

Hétfőn hajnalban a felhős égboltnak köszönhetően még viszonylag enyhe, 10 fokos hajnalra ébredhetünk, de az élénk szél már ekkor rombolni fogja hőérzetünk.

A ma este folyamán komoly légnyomás csökkenés is bekövetkezik, és a frontérzékenyek is igen kellemetlen éjszakára számítsanak!

A hétfői naptól igen kellemetlen, hűvös időszak következik, a vénasszonyok nyara nem tér már vissza idén.

Az óriási kiterjedésű frontrendszer közeledése radar, és műhold képünkre átkattintva jól megfigyelhető, mely menüpontunkban található.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az oldalon található facebook jelre kattintva.

 

 

275 Shares