-Hirdetés-

Óriási köd után erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

Ahogyan azt az utóbbi hónapokban megszokhattuk, hétvégén esik be a mestergerenda,  ami az időjárást illeti, most sem lesz ez másképpen, éjszaka rendkívül veszélyes útviszonyokra készüljünk, és hidegfront is  közeleg! Részletek!

Békés, és Csongrád megyében folyamatban van még a ködképződés, helyenként már a 100 métert sem haladja meg a látótávolság, azonban a hajnali órákban már lesznek olyan pontok, ahol szó szerint a szomszéd házát sem látjuk majd, rendkívül veszélyes útviszonyokra készüljünk este, és éjszaka, reggel 4 fok várható.

Ez még nem is a jéghegy csúcsa, a szombati hajnali ködmezők igen lassan oszlanak majd, sok helyen még a délelőtt folyamán is számolni kell köddel, a meleg, és enyhe légtömegek kedveznek a sűrű ködmezők “életben maradásának”, 10 fok körül alakulnak a napi hőmérsékleti maximumok.

Szombaton nap közben Békés, és Csongrád megyében is nélkülöznünk kell a napsütést, nyugat felől hidegfront közelíti meg térségünket, ami például a Dunántúl déli részén szélélénkülést okoz majd , mely azokon a tájakon már feloszlatja a ködmezőket, és Pécs, Nagykanizsa, valamint a Balaton környékére már szombaton délután, kora este megérkezik a hidegfront, és a csapadékzóna.

Békés, és Csongrád megyét vasárnap kora hajnalban éri a hidegfront, 6-8 mm csapadék várható, eső formájában, azonban hazánk magasabban fekvő pontjain, 500 méter felett már havas eső, havazás is jó eséllyel kialakul majd, Békés, és Csongrád megyében megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik az északnyugati szél!

Az előrejelzés megosztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

196 Shares