-Hirdetés-

Pénteken búcsúzik a szép időjárás, durva hétvége jöhet Békés, és Csongrád megyében!

A mai nap a várakozásoknak megfelelően tovább folytatódott térségünkben a felmelegedés, több helyen 32 fokot mutattak a hőmérők. Pénteken tetőzik a kánikula, majd szombaton egy igen erős hidegfront érkezik, lássuk a részleteket!

Az előttünk álló éjszaka igen barátságosnak, enyhének ígérkezik, hajnalban 19 fok várható, mérséklet déli szél kíséretében, ami még biztosítja térségünkben a kánikulába hajló időjárást, pénteken 34 fok várható.

Alapvetően napos időnek nézünk elébe, erős UV sugárzással, a délutáni órákban azonban nyugat felől felhősödés kezdődik, a hidegfront ekkor már a Dunántúlon “munkálkodik” majd.

Nagy hőkülönbség alakul ki az ország két vége között, míg Békés, és Csongrád megyében 34 , addig Sopron környékén mindössze 22 fokos hőmérsékleti maximumok várhatóak.

Szombaton már a délelőtti órákban számolni kell a front előterében keletkezett záporok, zivatarok kialakulásával, akár felhőszakadás, jégeső is előfordulhat Békés, és Csongrád megyében, mindez a szombati napon várható.

Aki hétvégére programot tervez az rosszul időzít, az időjárás csúnyán elrontja majd hétvégénket.

Friss információkkal holnap reggel jelentkezem itt, az időjósdás.hu weboldalon.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.