-Hirdetés-

PÉNTEKEN TETŐZIK A KÁNIKULA, MAJD ERŐS HIDEGFRONT ÉRKEZIK BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉBE!

A mai nap folyamán is megtapasztalhattuk, milyen “Afrikában élni” , bizony Békés, és Csongrád megyében több helyen 40 fok fölé kúsztak a hőmérsékleti maximumok, azonban igen erős hidegfront érkezik hétvégén, lássuk a részleteket!

Az előttünk álló éjszaka még semmi érdemleges nem történik térségünkben, a délkeleti szél tovább élénkül, és pénteken már kifejezetten szeles napban lehet részünk, azonban nem enyhít a hőségen, hiszen délkeleti szélről lévén szó, nem lesz hűsítő hatása.

Szombaton délelőtt megérkezik a markáns hidegfront a Dunántúlra , a szél fokozatosan nyugatiba, majd északnyugatiba fordul, térségünket a front a szombat késő délutáni órákban éri el, és előterében akár intenzívebb záporok, zivatarok is képződhetnek, rövid időn beül nagyot esnek a hőmérsékleti értékek, gyorsan süllyed majd a légnyomás, ennek következtében intenzívebb időjárási jelenségek is kialakulhatnak majd Békés, és Csongrád megyében, mint például felhőszakadás, jégeső, ami jellemzően kisebb területeket érint majd.

Vasárnap átvonul a hidegfront térségünkön, majd kitisztul az égbolt, és előreláthatólag  néhány napig elbúcsúzhatunk a 30 fokot meghaladó hőmérsékleti maximumoktól., péntek délutántól erős hidegfronti hatás várható!

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.