-Hirdetés-

PIROS RIASZTÁS BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉRE! AZ UTÓBBI 10 ÉV LEGMELEGEBB NAPJAI JÖNNEK! RÉSZLETEK!

A keddi nap folyamán Békés, és Csongrád megye szerte 37 fok felett tetőztek a hőmérsékleti értékek, és sajnos a helyzet még tovább durvul, lássuk a részleteket!

Megyéink a legmagasabb fokú piros riasztást kapták meg, nem véletlenül, rég volt már példa arra, hogy napokon keresztül 40 fokot mérhessünk, szerdától erre lehetőségünk nyílik, és pénteken akár 41 fok is lehet!

Rendkívüli aszály sújtja Békés, és Csongrád megyét, az éves csapadékátlag messze elmarad az ilyenkor megszokottól, idén mindössze 1 mediterrán ciklont, és 4 hőhullámot jegyezhettünk térségünkben.

Az előttünk álló éjszaka mindössze 23 fokig süllyednek a hőmérsékleti értékek, és a légnyomás lassan süllyedni, ingadozni kezd, ez sokaknál fejfájást okoz majd.

Szerdán a délelőtti órákban dinamikusan emelkednek a hőmérsékleti értékek, a délutáni órákban Békés, és Csongrád megye szerte elérjük a 39 fokot, vigyázzunk nagyon egymásra, a tikkasztó meleg fáradtságot , aluszékonyságot okozhat, ami például a közlekedésben kiemelt kockázatot, veszély jelent majd.

A pollenkoncentrációs értékek is rendkívül magasak, ez külön megterheli az emberi szervezetet.

A tomboló hőség enyhülésére leghamarabb vasárnaptól van kilátás.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.