-Hirdetés-

Rendkívül veszélyes útviszonyok várhatóak Békés, és Csongrád megyében! Részletek!

A csütörtöki nap folyamán átvonult térségünk felett a markáns hidegfront, helyenként 10 mm-t csapadékot hagyva maga mögött, az előttünk álló éjszaka rendkívül veszélyes útviszonyok alakulnak ki, lássuk, mi várható?

A csütörtök reggeli órákban a Tisza vonalában erős déli légáramlás alakult ki, ennek következtében a csapadékzóna érkezésével egy időben enyhülés következett be térségünkben, így a csapadék formája egyértelműen eső volt Békés, és Csongrád megye szerte, nem úgy mint például Nógrád megyében, ahol több helyen 10 cm friss hóréteg alakult ki.

Térségünkbe a front hátoldalán ismét jóval hűvösebb levegő áramlik , így a lehullott csapadék már az éjféli órákhoz közeledve az úttestre, lépcsőkre, járdákra fagyhat, nagyon óvatosan a közlekedéssel, reggel -1 fokra ébredhetünk.

A hajnali órákban újabb kisebb csapadékzóna súrolhatja térségünket, a lehulló kisebb csapadék halmazállapota a legnagyobb valószínűséggel havas eső lesz, de kisebb, jelentéktelen hószállingózás is kialakulhat az éjszakai, kora reggeli órákban.

Zord pénteknek nézünk elébe, időjárásunkat a felhők határozzák meg, némi napsütésre csak a délutáni órákban számíthatunk, mindössze 3 fokon tetőznek a hőmérsékleti maximumok, köszönhető ez részben annak, hogy időközben északkeletibe módosul a légáramlás.

Még ennek is örülhetünk, mert a Dunántúlon, és a főváros térségében most éjszaka akár -7 fokig süllyedhet a hőmérséklet, és nappal is fagyni fog azokon a területeken, bár ott a napsütés jobban dominál majd a nappali órákban.

Tehát vigyázat, éjszaka, és hajnalban rendkívül út, és közlekedési viszonyok várhatóak országszerte!

Az előrejelzés megosztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

 

178 Shares