-Hirdetés-

Tovább erősödik, majd viharossá fokozódik a szél Békés, és Csongrád megyében!

A mai nap folyamán a délelőtti órákban elérte térségünket az erős hidegfront, eleinte erős, majd egyre inkább viharos széllökések érkeztek nyugat felől, azonban sajnos ez nem a jéghegy csúcsa, lássuk mi várható a folytatásban!

10 fokon tetőztek a hőmérsékleti értékek, azonban hőérzetünk az erős szélnek köszönhetően mindössze 7 fok körül mozgott.

Az északnyugati szél a délutáni órákban feltörte a Tisza vonalát, és elérte Csongrád, majd Békés megyét is, jelenleg 40-45 km/h a szél átlagos sebessége, nem ritkák az 55-60 km/h széllökések, és az esti órákhoz közeledve a szél tovább erősödik, este 17 óra után nem lesznek ritkák a 75 km/h széllökések sem.

Nagyon óvatosan a közlekedéssel, ekkora széllökések vastagabb ágakat, villanyvezetékeket is leszakíthatnak, ami mind az autósokra, mind a gyalogosan közlekedőkre komoly veszélyt jelenthetnek!

A csapadékzóna az esti órákra elvonul, azonban továbbra is sok lesz térségünk felett a felhőátvonulás, azonban említésre méltó csapadék már nem várható, erős, illetve viharos szél annál inkább.

A reggeli órákra árnyalatnyit mérséklődik az északnyugati szél, azonban még bőven erős tartományban marad, a korán ébredők 4 fokot tapasztalhatnak, azonban a hőérzet a szélnek köszönhetően fagypont körül mozog majd, erre célszerű készülni.

Hétfőn további csapadék már nem várható, kedden, és szerdán a hajnali órákban talajmenti  fagyra célszerű készülni.

Amennyiben úgy gondolja, hogy az előrejelzés ismerősei, barátai számára is hasznos lehet, megoszthatja, az oldalon található facebook jelre kattintva.