-Hirdetés-

TOVÁBB FOKOZÓDIK A HŐSÉG, BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉBEN! RÉSZLETEK!

A mai nap (sajnos) a várakozásoknak megfelelően alakult, Békés, és Csongrád megye több pontján súrolták a hőmérsékleti maximumok a 40 fokos értéket, ami már nem egészséges, és még most sincsen vége, lássuk mi várható a folytatásban!

Jelenleg mérsékelt délnyugati szél lengedez, pedig jelentősebb légmozgás lenne szükséges ahhoz, hogy a térségünk fölött állomásozó anticiklon kimozduljon a Kárpát-medencéből, és teret engedjen a frontoknak, ciklonoknak.

Igen meleg éjszaka előtt állunk,  a hajnali órákban mindössze 25 fokig csökkennek a hőmérsékleti értékek, és a pénteki nap is említésre méltó légmozgás nélkül telik majd, és szikrázó napsütésben bízhatunk, rendkívül magas lesz az UV sugárzás, erre a nyaralók ügyeljenek, mert 15 perc alatt is súlyos égési sérüléseket lehet szenvedni.

Magasak a légnyomási értékek, és a pollenkoncentrációs értékek is, tehát a mostani időjárás minden ember számára egészségtelen, a szervezetnek pedig igen nagy megterhelést jelent.

Nem túlzás azt állítani, hogy pénteken elérjük a 41 fokot, ami már Afrikában is megállná a helyét, figyeljünk egymásra, vezessünk óvatosan, a nagy melegben tompulnak az érzékek, lassulnak a reflexek.

Szombaton tovább tombol a kánikula, komolyabb változás időjárásunkban leghamarabb hétfőn következhet be, de félő , hogy nagy árat fizetünk érte.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.