-Hirdetés-

ÚJABB CSAPADÉKHULLÁM ÉRKEZIK BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉBE, AKÁR ZIVATAR IS KIPATTANTHAT! RÉSZLETEK!

Az vasárnapi nap folyamán átvonult Békés, és Csongrád megyében az erős hidegfront csapadékzónája, helyenként jelentős pusztítást, viharos szelet, és jégesőt okozva, éjszaka is igen sok csapadék hullott, de még nincsen vége, újabb csapadékhullám érkezik, lássuk a részleteket!

Vasárnap délután Orosháza térségét pusztító jégeső, és szélvihar érte el ( 2 hónapon belül másodszor) , és Békés megye több pontján jelentős eső hullott, a mennyiség 20-40 mm között mozgott, jellemzően konvektív csapadék fordult elő, tehát zivatarcellák tették tiszteletüket a térségben.

Nemsokára újabb komolyabb csapadékhullám érkezik délnyugat felől, Szeged irányából Békéscsaba irányába újabb csapadéktömb halad, foltokban zivatarcellákat is tartalmaz, ez a csapadékzóna Hódmezővásárhely, és Orosháza térségét is eléri, nem is olyan sokára.

A mai napunkat a felhők, és az élénk északkeleti szél jellemzi majd, a déli órákhoz közeledve csökken a csapadékhajlam térségünkben, az élénk szél szaggatja majd a felhőtakarót, így a délutáni órákra már rövid ideig a Nap is kikandikálhat a felhők mögül, 28 fokon tetőznek a hőmérsékleti értékek.

Kedden az anticiklon átmenetileg visszalép térségünkbe, így kedden, szerdán újra 35 fok körüli értékekkel számolhatunk, majd csütörtökön újabb erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe!

A közelgő csapadékgóc radar, és műhold képünkre átkattintva jól megfigyelhető, ami menüpontunkban található!

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva!