-Hirdetés-

Újabb erős hidegfront érkezik pénteken Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A várakozásoknak megfelelően a délnyugati szél segítségével az eddiginél néhány fokkal melegebb légtömegek árasztották el térségünket,  azonban örömünk nem tart majd sokáig, újabb hidegfront érkezik, lássuk, mi várható!

Az előttünk álló éjszaka tovább mérséklődik a délnyugat szél, szinte eláll, az éjszaka folyamán kisebb felhőátvonulások előfordulhatnak ugyan, de csapadék ezekből még nem várható.

A mérséklődő szél következtében Békés, és Csongrád megye szerte egyre több helyen képződnek pára, és ködfoltok, óvatosan  a közlekedéssel, lakott területen kívül sűrűbb ködmezők is képződhetnek!

A reggel órákban 5 fokra ébredhetünk, tehát kissé csípős lesz a reggel, azonban fagytól nem kell tartani.

A péntek délelőtti órák a felhőátvonulások jegyében telnek majd, a kissé élénk délnyugati szél segítségével, a déli órákra megközelítjük a 20 fokot.

A front igen gyors mozgású, északnyugat felől érkezik térségünkbe, 16 óra környékén éri el majd először Csongrád, majd 17 óra körül Békés megyét, ekkor az addigi délnyugati légmozgás pillanatok alatt északnyugatiba fordul, és tovább erősödik, és a front csapadékzónája is megérkezik.

Összességében 4-7 mm esővel számolhatunk, a légnyomási értékek a holnap délelőtti órákban meredek süllyedésbe kezdenek, a frontérzékenyek kellemetlen éjszakával számolhatnak.

Pénteken késő este a front csapadékzónája el is vonul, azonban mögötte az északnyugati szél tovább erősödik, így szombaton igen hideg reggelre készülhetünk, hőérzetünkre az élénk szél még rátesz egy lapáttal, igen kellemetlen hétvégének nézünk elébe!

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az oldalon található facebook jelre kattintva.

164 Shares