-Hirdetés-

Újabb jelentős csapadékhullám érkezik a hétfő reggeli órákban Békés megyébe! Mi várható a folytatásban?

A mögöttünk álló éjszaka viszonylag rövid idő alatt igen komoly mennyiségű csapadék hullott , főleg a vasárnap késő esti órákban, nincsen még vége, lássuk, mi várható a folytatásban?

Igen mélyre süllyedtek a hőmérsékletek hétfő hajnalra, Békés, és Csongrád megye szerte, 12 fokot mutatnak a hőmérők, kissé élénk északnyugati szél munkálkodik, így hőérzetünk 10 fok körül alakul, 24 órán belül 15-20 mm csapadék hullott térségünkben.

A Tisza vonalában újabb említésre méltó csapadékgóc alakult ki, mely a kora reggeli órákban meg is érkezik Békés megyébe, ebből még további 4-5 mm eső várható, így aki most indul útnak esernyőt nem árt magával vinni, és autóval is óvatosan a közlekedéssel, iskolakezdés, így sok gyerek , és gyalogos lesz úton, a vizes útszakaszokon jelentősen megnő a féktáv, és oda-vissza, erre a gyalogosok is figyeljenek oda, kellő körültekintéssel lépjenek az úttestre.

A csapadékzóna a déli órákhoz közeledve elvonul, azonban a front felhőzete még marad, rövid ideig tartó napsütésre inkább csak a délutáni órákban számíthatunk, 20 fok körül tetőznek a hőmérsékleti maximumok Békés megyében.

A csapadékgóc közeledése radar, és műhold képünkre átkattintva jól megfigyelhető, mely menüpontunkban található.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.