-Hirdetés-

ÚJABB KOMOLY CSAPADÉK ÉRKEZIK BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉBE, ERŐS LEHŰLÉSSEL, ERŐSÖDŐ SZÉLLEL!

A várakozásoknak megfelelően az elmúlt éjszaka robbant a mediterrán térség is, és komoly 10-30 mm közötti csapadékátlaggal árasztotta el Békés, és  Csongrád megyét, és még nincsen vége, lássuk a részleteket!

Az éjszaka első részében még csak kerülgette térségünket a front csapadékmezője,  majd ahogyan az várható volt az éjféli órákat követően fordult a légkör, és a szélirány is, az addigi északkeleti légmozgás északnyugatiba módosult, és ez kellett, hogy a front “átdobja” magát a Tisza vonalán.

Hajnali 02 órakor intenzív csapadékhullás kezdődött, és alig 5 óra alatt 10-30 mm csapadék hullott, és az előttünk álló órákban, főleg délelőtt számítani lehet még záporok, és akár zivatarok képződésével, melyből további 5-15 mm csapadék várható Békés, és Csongrád megye szerte.

Rövid idő alatt jelentős lehűlés következik be, a hétfői 34 fok után kedden már csak 24 fokkal számolhatunk, ez sok ember szervezetét megviseli, elsősorban fejfájás ami jelentkezhet, a jelentős légnyomás esés következtében.

A térségünkhöz közeledő csapadékzóna mozgása, kiterjedése jól megfigyelhető radar, és műhold képünkre átkattintva, ami menüpontunkban található.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva!

205 Shares