ÚJABB KOMOLY CSAPADÉK ÉRKEZIK BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉBE, ERŐS LEHŰLÉSSEL, ERŐSÖDŐ SZÉLLEL!

A várakozásoknak megfelelően az elmúlt éjszaka robbant a mediterrán térség is, és komoly 10-30 mm közötti csapadékátlaggal árasztotta el Békés, és  Csongrád megyét, és még nincsen vége, lássuk a részleteket!

Az éjszaka első részében még csak kerülgette térségünket a front csapadékmezője,  majd ahogyan az várható volt az éjféli órákat követően fordult a légkör, és a szélirány is, az addigi északkeleti légmozgás északnyugatiba módosult, és ez kellett, hogy a front “átdobja” magát a Tisza vonalán.

Hajnali 02 órakor intenzív csapadékhullás kezdődött, és alig 5 óra alatt 10-30 mm csapadék hullott, és az előttünk álló órákban, főleg délelőtt számítani lehet még záporok, és akár zivatarok képződésével, melyből további 5-15 mm csapadék várható Békés, és Csongrád megye szerte.

Rövid idő alatt jelentős lehűlés következik be, a hétfői 34 fok után kedden már csak 24 fokkal számolhatunk, ez sok ember szervezetét megviseli, elsősorban fejfájás ami jelentkezhet, a jelentős légnyomás esés következtében.

A térségünkhöz közeledő csapadékzóna mozgása, kiterjedése jól megfigyelhető radar, és műhold képünkre átkattintva, ami menüpontunkban található.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva!