-Hirdetés-

VÁRHATÓ E MÉG MA ESŐ BÉKÉS ÉS CSONGRÁD MEGYÉBEN, ÉS MI VÁRHATÓ A FOLYTATÁSBAN?

A várakozásoknak, és számításoknak megfelelően a vasárnap reggeli órákban megérkezett térségünkbe a hidegfront, és csapadékzónája, lássuk, mi várható este, és a folytatásban?

A hidegfront igen lassan törte át a Tisza védvonalát, így a hőmérsékleteknek és légnyomás értékeknek volt idejük “alkalmazkodni” , így a hevesebb időjárási jelenségek ( vihar, jégeső) szerencsére elmaradtak, a reggeli órákban előfordult ugyan mennydörgés, némi villámlás, de a csendes eső jellemezte Békés, Csongrád megye időjárását, átlagosan 5-8 mm eső hullott térségünkben, és Szerbia térségében még nagy a légköri labilitás, folyamatos a felhőképződés, ami még a késő délutáni, esti órákban is eredményezhet kisebb futózáporokat, azonban nagy mennyiségű esőtől már nem kell tartanunk.

A hétfő reggeli órákban az év ezen időszakához viszonyítva igen mélyre süllyednek a hőmérsékleti értékek, a korán kelők 13 fokra számítsanak, felhős égboltra, kisebb esőszitálás még a hétfő hajnali órákban is előfordulhat.

Hétfő hajnalban kissé megélénkül az északi szél, tovább szaggatja a felhőtakarót, így a déli órákhoz közeledve egyre több napsütésre számíthatunk Békés, és Csongrád megye szerte, a hőmérsékleti maximumok 24 fok körül alakulnak, bár a kissé élénk északi szél miatt hőérzetünk 21 fok körül alakul majd.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem , megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva!