-Hirdetés-

VASÁRNAP ÉRKEZIK A HŐHULLÁM BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉBE, ÉS EZ MÉG CSAK A KEZDET!

Utolsó kellemesnek mondható napon vagyunk túl, a mai nap 31 fokon tetőztek a hőmérsékletek, holnaptól nagy erővel tódul be az afrikai eredetű forró levegő Csongrád, és Békés megye térségébe, de ezzel még nincsen vége, lássuk a folytatást!

A mai nap még mérsékelt északnyugati légmozgás volt a jellemező, így a felmelegedést valamelyest gátolta az északnyugati szél, azonban az előttünk álló éjszaka folyamán déli légmozgás indul meg, és nincs mese, elkezdődik az év legmelegebb periódusa, amit egy rendkívül erős hőhullám okoz majd!

Aki a jövő hetet választotta nyaralása időpontjául jól döntött, afrikai forróság várható már a hétfői naptól.

Vasárnap reggel 19 fokra ébredhetünk, majd lendületes felmelegedés veszi kezdetét, meg sem állunk 36 fokig, sem említésre méltó légmozgás, sem csapadék nem várható, mint ahogyan fronthatás sem, azonban igen magasak lesznek a légnyomási értékek, ennek köszönhetően sokan tapasztalhatnak majd fejfájást.

Hétfőtől tovább durvul a hőség, ekkor már 37 fok is lehet, és bizony szerdán idén először megközelítjük a 40 fokot, ehhez rendkívül erős UV sugárzás társul majd, nem tanácsos a napon tartózkodni, még 15 percet sem!

Kisgyereket, kisállatot autóban hagyni még 10 perc erejéig is veszélyes!

A kánikulának még nem látszik a vége, aki teheti húzódjon hűvös helyre, víz közelébe, vagy felfrissülést nyújthat egy jó erdei séta.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva!