-Hirdetés-

Vasárnap komoly hidegfront csap le Békés, és Csongrád megyére, erős széllel, záporokkal, sőt helyenként zivatarokkal!

A szombati nap viszonylag nyugodtsággal telt térségünkben , 28 fokon tetőztek a hőmérsékletek, többnyire napsütés jellemezte időjárásunkat, erős hidegfront csal le Békés, és Csongrád megyére vasárnap, lássuk a részleteket!

Jelenleg még mérsékelt déli szél jellemző, a Dunántúlon igen kellemetlen, őszi idő jellemző, Pécs környékén például komoly zivatar van, Sopronban mindössze 15 fokot mutatnak a hőmérők, eközben Békéscsabán még 30 fokos nyári hőmérsékletek a jellemzőek, Szeged térségében is hasonlóan kellemes időjárás tapasztalható.

A mai csapadékzónát még megússzuk, azonban a holnapi markáns hidegfrontot már nem!

Az éjszaka folyamán a front előterében már kialakulhatnak térségünkben is kisebb csapadékgócok, bár ennek kicsi a valószínűsége.

Vasárnap reggel az év ezen időszakában jellemező 17 fokra ébredhetünk, a reggeli órákban először Csongrád, majd Békés megyében tapasztalhatunk felhősödést , ekkor a front már a kertek alatt jár majd.

A déli órákat követően érkezik a hidegfront, megélénkül, később megerősödik a nyugati, majd északnyugati szél, és bizony a hirtelen bekövetkezett hőmérsékletcsökkenés következtében szeptember ide, szeptember oda, akár zivatarok is kialakulhatnak majd, jellemzően vasárnap délután Békés, és Csongrád megye szerte!

A front hétfőn elhagyja térségünket, kedden újabb csapadékzóna érkezhet, szerdától őszi időjárás ígérkezik, 18 fokos napi maximum értékekkel.

A csapadékzóna kiterjedését, és közeledését már jól megfigyelhetik, radar, és műhold képünkre kattintva.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.