-Hirdetés-

Vasárnap újabb jelentős csapadékzóna, erős lehűlés érkezik Békés, és Csongrád megyébe, lássuk a részleteket!

Szombat este megérkezett a hidegfront első hulláma, ami térségünkben eddig 4-6 mm csapadékot okozott, de még nincsen vége, ma érkezik a második hullám, lássuk a részleteket!

A front az előrejelzettnek megfelelően az esti órákban érkezett, a déli határszakaszon villámlás is tapasztalható volt, azonban a lehűlés fokozatos volt, így szerencsére szélsőséges időjárási tényező, mint például jégeső nem tudott kialakulni.

Egy összeáramlási zóna keletkezett tegnap este a Tisza vonalában, ami a front csapadékzónáját ketté szelte, ennek következtében Csongrád megye nyugati részén esett a legtöbb eső, 8-10 mm, Békés megyében 3-6 mm között mozogtak a csapadékátlagok, azonban nem dőlhetünk hátra, vasárnap délután érkezik a következő csapadékhullám, melyhez zivatarok is társulhatnak, felhőszakadás sem kizárt.

A vasárnap délelőtti órákban némi csapadékszünet várható, többnyire felhős égbolttal, rövid átmeneti időre a nap is ki-ki süthet, azonban nem sok ereje lesz, 23 fokon tetőznek a napi maximum értékek.

A délutáni, esti órákhoz közeledve egyre vastagabb felhőzet sodródik fölénk, és Békés, valamint Csongrád megye több pontján vasárnap délután, este intenzív csapadékhullás kezdődik, az északnyugati szél is feltámad ekkor, hétfőn rendkívül hideg hajnalra számítsunk, akár 10 fok alá csökkenhetnek a hőmérsékletek.

A mediterrán térségben fokozatosan képződik az újabb, immár komolyabb csapadékhullám, ami radar, és műhold képünkre átkattintva jól megfigyelhető, ami menüpontunkban található.

Amennyiben hasznosnak találta az előrejelzésem, megoszthatja barátaiaval, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.