-Hirdetés-

VÉGE A JÓ IDŐNEK, ÉRKEZIK AZ AFRIKAI FORRÓSÁG BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉBE!

Néhány nap hűsölés után kijelenthetjük, hogy fel kell kötni azt a bizonyost, ismét embert próbáló napok jönnek Csongrád, és Békés megyében, több hullámban támad a hőség, lássuk mi várható!

Az előttünk álló éjszaka a nappal még kissé élénk északi szél mérséklődik, szombat reggelre jóformán el is áll, ami azt jelzi, hogy újabb változás előtt áll időjárásunk.

A szombat hajnali órákban 18 fokig süllyednek a hőmérsékletek, majd lendületes felmelegedés veszi kezdetét, azonban még az északnyugati szél mérsékelni tudja kissé az afrikai eredetű forró légtömegek beáramlást térségünkbe, így szombat még csak 31 fokig emelkednek a hőmérsékleti értékek, mondhatjuk azt is, hogy strandidő várható, azonban igen erős lesz az UV sugárzás, sok napsütés mellett, így nem ajánlatos holnap sokat tartózkodni a napon.

Az igazi változást a vasárnap hozza meg Békés, és Csongrád megyében, mérsékelt , de határozott déli légmozgás indul meg, ekkor érkezik a hőhullám első része, így már vasárnap 36 fokon tetőznek a hőmérsékleti értékek, a  hirtelen felmelegedés sokak szervezetét megviselheti, ami egyben meredek légnyomás emelkedéssel is jár, így a fejfájásos panaszok is előtérbe kerülnek.

A forró levegő beáramlása hétfőn tovább folytatódik, akkor már 37-38 fokot mérhetünk, fronthatás, és csapadék, az előttünk álló hétvége folyamán nem várható.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.