-Hirdetés-

VÉGE A KÁNIKULÁNAK, SZOMBATON LEHŰLÉS, ÉS ZÁPOROK, ZIVATAROK ÉRKEZNEK BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉBE!

Időjárásunk most sem okozott csalódást, Békés, és Csongrád megye szerte 38-39 fokon tetőztek a hőmérsékletek, azonban a kánikula búcsúzik, erős hidegfront közeleg, mely alaposan felforgatja majd időjárásunkat, lássuk a részleteket!

A Dunántúli régiót óriási, ( az orosházihoz hasonló) vihar érte el csütörtök éjszaka, és abban a térségben ez most éjszaka is megismétlődik majd, köszönhetően egy érkező hidegfrontnak, ami jelentős lehűléssel, zárporokkal, zivatarokkal ( akár hevesebbekkel is) érkezik Békés, és Csongrád megyébe, szombaton jégeső sem kizárt!

Az előttünk álló éjszaka még nyugodtnak ígérkezik térségünkben, éjfél után megtörik a déli szél, és helyét északnyugati szél veszi át, ennek köszönhetően  az afrikai eredetű forró levegő utánpótlása is megszűnik, reggel 22 fok várható, és az északnyugati szél a délutáni órákra kissé feltámad, jelezvén, hogy változás közeleg, a szombati napon a felmelegedés is némileg mérséklődik, 35 fok várható.

A délelőtti órákban még a napsütésé, délután már a felhőké a főszerep, szombaton az érkező hidegfront előterében délután 15 órától egyre többfelé számíthatunk Békés, és Csongrád megyében zápor, és zivatarképződésre ami eleinte helyi jellegű lesz, és kisebb körzeteket érint, majd az esti órákhoz közeledve megérkezik a front fő csapadékzónája, és szombat este egyre többfelé elered az eső.

Erős hidegfronti hatás érvényesül,  ami fejfájást, ízületi , és kardiális panaszokat egyaránt okozhat.

Vasárnapra jelentősen visszaesik majd a hőmérséklet térségünkben, a mai 39 fokhoz képest a hét utolsó napján már csak 24 fokot mérhetünk.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.