-Hirdetés-

VÉGRE ERŐS HIDEGFRONT VET VÉGET A KÁNIKULÁNAK BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉBEN! RÉSZLETEK!

Rendkívül forró szombati napot tudhatunk magunk mögött, ismét 40 fok környékén tetőztek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, a vasárnap még szintén a hőség jegyében telik majd, azonban holnap este erős hidegfront érkezik, viharos zivatargócokkal, néhol felhőszakadással, és a jégesőnek is megvan az esélye.

Az előttünk álló éjszaka alig mérséklődik a meleg, a déli szél utánpótlása megszűnt, helyét fokozatosan északi légáramlás veszi át, jelentősen megnő a légköri labilitás Békés, és Csongrád megye szerte.

A reggeli órákban mindössze 26 fokig csökkennek a hőmérsékleti értékek, és a délelőtti órákban lendületes felmelegedéssel, és egyre élénkülő széllel számolhatunk, és a délutáni órákra meg is erősödik az északi szél, ekkor már a hidegfront a kertek alatt jár majd.

Igen erős hidegfrontról van szó, mely vasárnap estére, éjszakára, erős zivatarokat hoz majd, és közel 12 fokos hőmérsékletcsökkenés következik be 24 órán belül, ez sokak szervezetét nagyon meg fogja viselni, panaszok között szerepelhet majd a fejfájás, szédülés, ingerlékenység, de a kardiális panaszokkal küzdőket is nagyon meg fogja viselni a hirtelen időjárás változás.

Összességében vasárnap estétől hétfő délig jelentős mennyiségű csapadék várható, zivatarlánc kialakulására is nagy az esély.

Vigyázat, vasárnap este az amúgy is élénk szél zivatarok idején viharossá fokozódhat, ez veszélyt jelenthet a közlekedésre is!

Friss előrejelzéssel vasárnap reggel jelentkezem itt, az idojosdas.hu weboldalon.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, ,megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.