-Hirdetés-

Viharos szél érkezik Békés, és Csongrád megyébe, és ez még nem minden! Részletek!

A kiadós csapadékot okozó frontrendszer elhagyta térségünket, ugyan még felhőátvonulások várhatóak, azonban említésre méltó csapadékkal nem kell számolni, erős, olykor viharos szél érkezik, további lehűléssel, lássuk a folytatást!

Enyhe éjszakára ébredhettünk a felhős égboltnak köszönhetően, 9 fokot mutatnak a hőmérők Békés, és Csongrád megye szerte, persze az enyhe kifejezés csak a hőmérsékleti értékekre vonatkozik, az erős északkeleti szélnek köszönhetően hőérzetünk valójában 4 fok körül mozog.

Az előttünk álló órákban az északkeleti szél tovább erősödik, már-már viharossá fokozódik, a déli órákban nem lesznek ritkák az 50 km/h feletti széllökések sem!

Lassan tisztul az égbolt, a szél szaggatja a felhőzetet, így a délutáni órákra már szűrt napsütésben reménykedhetünk, de  erős légmozgással az egész keddi nap folyamán számítanunk kell, 14 fokon tetőznek a hőmérsékletek.

Szerda hajnalra jelentősen mérséklődik a légmozgás, egy anticiklon helyeződik térségünk fölé, rendkívül magas légnyomási értékeket generálva, ami sokaknál erős fejfájást okozhat.

A szerda hajnal nagyon hidegnek ígérkezik, mivel akkor már tiszta égboltra tekinthetünk fel, és a szél is mérséklődik, ennek hatására szerdán napfelkeltekor fagypont köré csökkennek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az oldalon található facebook jelre kattintva.

 

168 Shares